maandag 14 maart 2011

Schat, wat is je ping?

Mobiele telefoons zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten. Slidetoestellen, telefoons met een klepje, met of zonder internet en zowel erg zakelijk als de hip gekleurde modellen voor de vrolijke vrouw. Moeilijk kiezen, zou je denken. Maar de meeste jongeren weten het wel, een Blackberry gaat het worden.




De Blackberry is de meest zakelijke telefoon die in de winkels ligt. Een neutrale uitstraling en de applicaties die je erop kunt zetten zijn vooral economisch van aard. Toch is deze telefoon onder jongeren onwijs populair. Deze telefoon is dus vooral bedoeld voor zakenmensen, maar het wordt massaal opgepikt door jongeren over de hele wereld.  
De felle kleuren van andere telefoons of de leuke Apps van iPhone en Android zijn blijkbaar niet voldoende om de jongeren over te halen hun mobiel aan te schaffen. 



Maar waarom is de Blackberry van RIM dan zo populair geworden? Het is niet zo dat tieners allemaal graag zakenman/vrouw willen worden namelijk. Met dank aan ping (via Blackberry Messenger), kun je dus onbeperkt gratis berichtjes versturen naar elkaarEn blijkbaar heeft het bezitten van een Blackberry een bepaalde status waar jongeren zich graag aan vastklampen.


En waarom is het pingen dan zo populair? Omdat je via het internet berichten/foto’s kan gratis kan versturen en de ontvanger hoeft niet online te zijn. Wat bijvoorbeeld bij een Windows Live Messenger wel moet. Het werkt met een push systeem, dat wil zeggen dat zodra de ontvanger verbinding heeft met het internet onvangt hij/zij het bericht.En als ik hoor hoeveel de jeugd van tegenwoordig hedendaags smst (ook ikzelf hoor trouwens bij de jeugd van tegenwoordig) dan is het maar goed dat er zoiets als pingen bestaat.

Maar waarom die Blackberry en niet een iPhone of Android. Met alle vrolijke kleurtjes/apps van dien? Omdat het hebben van zo'n peperdure en zakelijke Blackberry een soort rijke uitstraling geeft. En als je rijk bent heb je meestal een goeie baan en dus heb je macht. In onze individualistische samenleving is het uitstralen van wat jij bent en waar je voor staat een must. Dus met zo'n stoere zakelijke telefoon kom je dus goed voor de dag. En wat is het toch fijn dat je alle meisjes waar je net zoveel indruk op heb gemaakt ook zo'n telefoon hebben. ''Schat, wat is je ping?'' is dan meestal de volgende vraag.
Ookal heb ik zelf de Blackberry Bold 9000, wil ik er toch snel van af. Ik kan tegenwoordig op alle andere smarthphones een programma zetten met de naam Whatsapp. Dit is een soort alternatief op pingen, en dit gaat met bijna elke telefoon. En daarom voorspel ik toch ook dat de Blackberry snel iets nieuws moet gaan verzinnen, want anders gaan ze enorm snel terrein verliezen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten